Sagan v piatej etape Okolo Kalifornie skončil tretí, víťazom Cavendish

15.05.2015 Celý región

Santa Clarita 15. mája (TASR) - Britský cyklista Mark Cavendish z tímu Etixx-Quickstep sa stal víťazom 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie zo Santa Barbary do Santa Clarity dlhej 157,7 km. V záverečnom špurte predstihol Belgičana Zica Waeytensa, tretí skončil Slovák Peter Sagan, ktorý znížil stratu na lídra celkového poradia Lotyša Tomsa Skujinša na 18 sekúnd.

Martin Velits prišiel do cieľa na 98. priečke so stratou 3:08 min na víťaza, celkovo je 118. Sagan bol spokojný, že sa mu podarilo dosiahnuť ďalšie pódiové umiestnenie. "Dnes to bola tiež celkom v pohode etapa. Naháňali sme vedúcu skupinku a podarilo sa nám ju dostihnúť. Sem tam pršalo, najväčšia prietrž prišla 20 km pred cieľom, keď sa ozimilo. Ďakujem môjmu tímu za to, akú prácu pre mňa odviedol. Nakoniec som bol tretí. Mohlo to byť lepšie, no nevadí. Uvidíme, ako dopadne časovka. Keby sa dalo, chcel by som v nej zaútočiť na žltý dres," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Jazdec tímu Tinkoff-Saxo totiž získal štyri bonusové sekundy. Cavendish si pripísal na konto už tretí etapový vavrín v tohtoročnej edícii Okolo Kalifornie. "V záverečných metroch som sa prepracoval na čelo pelotónu vďaka pomoci Marka Renshawa. Nebolo to jednoduché, pretože Daniel Oss kilometer pred cieľom nasadil k útoku," citovala agentúra AP slová Cavendisha, ktorý počas kariéry vyhral už 131 etáp.

Výsledky 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie (Santa Barbara-Santa Clarita, 157,7 km):

1. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx-Quickstep) 3:51:37, 2. Zico Waeytens (Bel./Team Giant Alpecin), 3. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Jempy Drucker (Lux./BMC Racing Team), 5. Danny van Poppel (Hol./Trek Factory Racing), 6. Guillaume Bolvin (Kan./Optum p/b Kelly Benefit Strategies) všetci rovnaký čas ako víťaz...98. Martin VELITS (SR/Etixx-Quickstep) +3:08

Celkové poradie: 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 22:02:34 h, 2. SAGAN +18 s, 3. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +44, 4. Robert Gesink (Hol./Team LottoNL-Jumbo), 5. Dion Smith (Nový Zél./Hincapie Racing Team), 6. Ben Hermans (Bel./ BMC Racing Team) všetci +47...118. M. VELITS +32,02
 

Vyberte región